A MultiCenter a világ számos országában alkalmazott korszerû számítógépes oktató- fejlesztõ rendszer.
Pedagógiája a Játszva tanulás kifejezéssel jellemezhetõ.

MultiCenter
V á s á r o s n a m é n y


A Vásárosnaményi Esze Tamás Mûvelõdési Központban 2001. február 1-én nyitotta meg kapuit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsõként a XXI. század technikai színvonalát képviselõ MULTICENTER. A mûvelõdési központban, két teremben összesen 19 számítógépen négy oktatóprogram fut:

MultiKid

a 6-12 évesek fejlesztését szolgálja

MultiArts

szintén a 6-12 évesek fejlesztését szolgálja

MultiLingua

az angol nyelv tanulását segíti

MultiGarden

az ovisok és a kisiskolások kedvenc programja


A MultiCentert délelõtt a város és térsége óvodái, általános- és középiskolái használják. Délután és hétvégén játszóházként mûködik. MultiCenterünk referenciahellyé vált, gyakran érkeznek hasonló fejlesztést tervezõ vendégek, akik döntésük elõtt itt szeretnének a rendszer muködésérõl tapasztalatokat szerezni. 2001. október 12-én a IV. Bereg Expo Nemzetközi kiállítás- és vásáron a MultiCenter vásári díjat nyert. A gyerekek szívesen töltik szabadidejüket a Mûvelõdési központ számítógépes termeiben. Ebbõl fejlõdött ki az Méhecske klub, mely péntek délutánonként nyújt kultúrált szórakozási lehetõséget a fiataloknak.
Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a tanulás nem fejezõdik be az iskolai tanulmányok végezetével, a MultiCenter az élethosszig tartó tanulás egy színtere. A MultiCenter a kisgyermekkortól kezdve a felnõttkorig, 4-tõl 99 éves korig kínálja szolgáltatásait.
A város és környékén élõ felnõtteknek, nyugdíjasoknak ingyenes számítógépes tanfolyamokat szervezünk, ahol megismerkedhetnek a számítógép alapszintû használatával, bepillantást nyernek az Internet világába.
A Net-klubot azok számára hoztuk létre, akik korábbi számítógépes tanfolyamainkon részt vettek. Célunk, hogy számukra további gyakorlási lehetoséget biztosítsunk és segítsünk tudásuk továbbfejlesztésében.

Magyarországon az ECDL minõsített köztisztviselõi képzés, egyre jelentõsebb szerepe van a közoktatásban MultiCenterünkben a város pedagógusai, köztisztviselõi hatékony segítséget kapnak az ECDL vizsgára való felkészüléshez.